Jacco en Nancy Logtenberg uit Nieuw Moscou vangen maandenlang een asielzoekersgezin op in huis. 'Wij hebben er extra familie bijgekregen' | Kerstbijlage 2021

En plots hadden Jacco (48) en Nancy (43) Logtenberg uit Nieuw-Moscou er een hele familie bij in huis. Ze vangen sinds februari de gevluchte Yamin (34) uit Syrië op en sinds een paar maanden ook zijn vrouw Majd (29) en hun dochtertje Taj (3). Goed nieuws: sinds november heeft het asielzoekersgezin een eigen woning en ze zijn nu druk aan het klussen. ,,Het gaat wel stil worden in huis.”

Jacco en Nancy Logtenberg samen met Yamin, Majd en Taj.

Jacco en Nancy Logtenberg samen met Yamin, Majd en Taj. Foto: Andre Weima Fotografie

De kleine Taj danst rond in huis en vliegt Danique, de dochter van Jacco en Nancy, in de armen als ze binnenkomt. De twee gaan aan de keukentafel zitten en het gelach van de twee schalt door het huis. Majd en Yamin zitten op de bank, Jacco en Nancy ertegenover. Zonder wat te zeggen, is te zien hoeveel genegenheid ze hebben voor elkaar. ,,Wij hebben er gewoon extra familie bijgekregen de afgelopen maanden”, vertelt Nancy. Jacco knikt. ,,Het is fijn dat het zo klikt. We wisten van tevoren natuurlijk niet wat ons stond te wachten wanneer wij ze in huis zouden nemen.”

Amper elektriciteit en geen water