In memoriam: Jakob Bakker (1946-2021) uit Nieuw-Weerdinge maakte levenswerk van vaders hobby: motorhandel vanuit schuurtje werd Motorhuis Bakker

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Jakob Bakker (1946-2021), oprichter van de gelijknamige motorzaak in Nieuw-Weerdinge.

Jakob Bakker in zijn motorzaak in Nieuw-Weerdinge. Dit portret hangt sinds kort ook in zijn  'motormuseum' in de tweede kelder.

Jakob Bakker in zijn motorzaak in Nieuw-Weerdinge. Dit portret hangt sinds kort ook in zijn 'motormuseum' in de tweede kelder. Eigen foto

Een handelaar die recht op zijn doel afging. En die geen blad voor de mond nam. Zo kun je Jakob Bakker, oprichter van Motorhuis Bakker in Nieuw-Weerdinge, wel typeren. Een ouwe brombeer, die toch ook een kwinkslag niet schuwde. Ooit ruilde hij een motor tegen een paard. Toen de man het dier kwam brengen, riep Bakker uit: ,,Mooi ding, maar waar is het zadel?’’ Dat was niet bij de deal inbegrepen, liet de paardenverkoper weten. ,,Hoezo niet? Ik lever toch ook een motor met een buddyseat?’’, pareerde Bakker. Het lukte ook nog en hij kreeg het zadel er alsnog bij.

Nieuws

menu