Jan van de Beld en zijn nieuwe 'Zwaan' (bekend van ‘t Dorpsfeest) spelen op Mega Piraten Festijn in Borger. 'Direct de beuk erin'

Jan van de Beld van het voormalige duo Jan en Zwaan met zijn nieuwe zangpartner Hennie. Foto: Gerrit Boer

Het Mega Piraten Festijn in Borger barst zaterdag los met veel bekende artiesten. Ook duo Jan en Zwaan (met Hennie in de gelederen) mag van zich laten horen.

Jullie treden op als Jan en Zwaan. Heb jij je nieuwe Zwaan gevonden?

,,Klopt. Wij hebben met de platenmaatschappij besloten om de naam van het duo aan te houden. Dat was in eerste instantie mijn bedoeling niet omdat Zwaan is overleden, maar commercieel is dat handiger. Hennie had er geen problemen mee, dus hebben we het maar gedaan.”

Is het de eerste keer dat jullie samen op zo’n groot festival staan?

,,Vorig jaar stonden wij samen al in Rossum voor 9000 man. Hennie heeft wel ervaring in een bandje, maar voor zoveel mensen had ze nog niet opgetreden. Dat kwam ook door corona, want we zijn al drie jaar samen bezig. Hennie vond het prachtig. We hebben ook erg veel zin om in Borger te spelen. We hebben samen een cd gemaakt die over een maand uitkomt.”

Wat zijn jullie verder van plan voor de toekomst?

,,Lekker doorgaan en veel optreden. Waar? Dat maakt ons niet zoveel uit. Zolang het publiek maar leuk is. We treden ook veel op in bejaardencentra en dat is altijd mooi omdat we dan ons oude repertoire spelen. Daar genieten mensen echt van.”

Is het moeilijk om wat met een nieuwe zangeres op te bouwen?

,,Nee, dat valt mee. Ik zag het alleen niet meer zitten. Ik heb het een poos alleen gedaan en alleen is ook maar alleen toch? Ik moest er iemand bij hebben en ik vond Hennie.”

Wat kan het publiek zaterdagavond verwachten?

,,Er is maar plek voor een liedje van ons, misschien twee. Jammer dat het zo kort is, een halfuurtje is ook leuk. Het programma is overvol. We spelen natuurlijk ’t Dorpsfeest. Direct de beuk erin.’

Nieuws

menu