Janneke (22) uit Emmen doet mee aan het WK Powerliften in Zweden. Zij weegt 57 kilo, maar tilt met speels gemak meer dan het dubbele van haar gewicht

Janneke Brauckman rolde bijna drie jaar geleden eigenlijk per toeval in de krachtsport. Wat goed is komt snel, want maandag (vandaag) toont de 22-jarige Emmenaar haar kunsten op het wereldkampioenschap Powerliften in Zweden.

Janneke Brauckman (22) uit Emmen is klaar voor het WK Powerliften, dat vanaf maandag in het Zweedse Halmstad op het programma staat. Naast haar op de foto staat haar vriend Hessel Veltman.

Janneke Brauckman (22) uit Emmen is klaar voor het WK Powerliften, dat vanaf maandag in het Zweedse Halmstad op het programma staat. Naast haar op de foto staat haar vriend Hessel Veltman. Archieffoto: Jan Anninga

Het is voor Brauckman, regerend Nederlands kampioene bij de junioren, haar eerst grote internationale wedstrijd. De krachtpatser heeft de afgelopen twee jaar een bijzonder sterke ontwikkeling doorgemaakt. Ze is afgetraind, weegt 57 kilo, maar tilt met speels gemak meer dan het dubbele van haar gewicht.

Nieuws

Meest gelezen

menu