Jarige Koningin van Tuindorp wordt op handen gedragen in Coevorder buurt

Coevordense Zusse de Jong is 90 jaar. Foto: Caressa van Groenenbergh

Negentig jaar worden in coronatijd is ook in Coevorden een bijzonder gegeven. De mijlpaal is vandaag bereikt door Zusse de Jong, ook wel bekend als de Koningin van Tuindorp.

De Coevordense kreeg vrijdagmiddag volkszanger Harry Snijders op bezoek aan de Secretaris Bruintjesstraat. Ook stond er een groot videoscherm opgesteld met filmpjes ter ere van de jarige jet, inclusief een boodschap van zanger Jannes. Verder waren er hapjes en drankjes geregeld door de organisatie van het verjaardagsfeestje.

Ria de Jong zegt dat haar moeder een begrip is in de buurt Tuindorp. ,,Zusse wordt hier op handen gedragen”, vertelt De Jong. ,,Dat komt mede omdat zij zich geheel belangeloos heeft ingezet voor het clubhuis van de buurt- en speeltuinvereniging. Ook staat Zusse altijd voor iedereen klaar in de buurt.” Zusse de Jong zag het levenslicht in Gramsbergen en verrichtte liefst veertig jaar vrijwilligerswerk. Ze is nu de oudste bewoner van Tuindorp en werkte tot haar zeventigste bij Fonville Schoonmaakbedrijven.

Volgens Ria de Jong - zij heeft liefst zes zussen - waren het vrijdag de buurtgenoten zelf die ervoor zorgden dat het niet te druk werd in Tuindorp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu