Jarno Braam (17) uit Klazienaveen is de jongste winnaar van Beste autotechnicus van de toekomst-award ooit: ‘Echt een topprestatie’

Jarno Braam (17) heeft dinsdag hoge ogen gegooid op de jaarlijkse autobeurs in Gorinchem. De Klazienavener won de award voor Beste autotechnicus van de toekomst. Het is niet eerder voorgekomen dat een eerstejaars student Autotechniek deze prijs in de wacht sleept.

De verbazing spat van Braams gezicht als hij hoort dat hij de finale heeft gewonnen.

De verbazing spat van Braams gezicht als hij hoort dat hij de finale heeft gewonnen. Foto: Elco van der Meer, Autovakblad AMT

Bij toeval stuitte Braam op de wedstrijd. Scrollend door Facebook zag hij de vragenlijst van de voorselectie. ‘Niet geschoten is altijd mis’, dacht hij, dus hij vulde hem in. Later kreeg hij te horen dat hij alle vragen in korte tijd goed had beantwoord en mocht strijden om de titel.

Wat zijn de AMT-awards?

Elk jaar wordt er een grote autobeurs gehouden in Gorinchem. Hierbij worden sinds zeven jaar AMT-awards uitgereikt. Dat is een prijs voor getalenteerde autotechnici. Er zijn drie categorieën. In totaal hebben 3500 mensen meegedongen naar de awards. Hoofdredacteur van autovakblad AMT Annemiek van de Heg vertelt dat het evenement wordt georganiseerd om aan een groter publiek te laten zien hoe complex het vak is. ,,Je hebt heel veel kennis nodig van alle typen auto’s om eraan te kunnen sleutelen. Je moet altijd doorleren. Het is een ontzettend mooi vak.”

‘Ik zag zo wit als een mummie’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's