Jelmer Mulder uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Hoogeveen. Sollicitatieprocedure voor gemeente De Wolden loopt nog

Jelmer Mulder uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van gemeente Hoogeveen. Foto: Gemeente Hoogeveen

Jelmer Mulder (61) uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoogeveen. Hij is nu nog gemeentesecretaris van Smallingerland.

Mulder volgt Jan Scholten op, die 1 februari aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur en tot eind van dit jaar blijft. Mulder start op 1 januari.

Sinds 2016 secretaris van gemeente Smallingerland

‘Mulder begon zijn loopbaan binnen de gemeentelijke overheid als medewerker. Zijn eerste leidinggevende ervaring deed hij vanaf 1990 op als plaatsvervangend hoofd Algemene Zaken in de gemeente Beemster. In 2001 werd hij adjunct-directeur van de ambtelijke organisatie van de gemeente Zuidhorn. In 2010 volgde zijn benoeming tot gemeentesecretaris van de gemeente Appingedam en in 2016 maakte hij in die functie de overstap naar Smallingerland’, vertelt een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen.

De Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen (SWO) is sinds 2015 de ambtelijke organisatie van beide gemeenten. Nanne Kramer was als gemeentesecretaris de adviseur van beide colleges en algemeen directeur van de SWO.

Eigen gemeentesecretaris

Met zijn vertrek in oktober 2020 kozen de colleges van De Wolden en Hoogeveen ervoor om ieder een eigen interim gemeentesecretaris aan te stellen. Dat werden Jan Scholten (Hoogeveen) en Vanessa Gosselink-van Dijk (De Wolden). Samen vormen zij de algemene directie van de SWO. Ook Mulder en de toekomstige gemeentesecretaris van De Wolden vormen straks samen de directie van de SWO.

De sollicitatieprocedure voor de gemeente De Wolden loopt nog.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu