Boer Zoekt Vrouw: Jelte blikt terug op logeerpartij in Tynaarlo bij boerin Annemiek. 'Ze stak anders in elkaar'

De Friese Jelte is nog vrijgezel. Foto: KRO-NCRV

Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Jelte vindt het jammer dat boerin Annemiek, voor wie hij hoopte vlinders te krijgen, anders in elkaar zat dan hij van tevoren had gedacht. Afgelopen zondag zagen 3,3 miljoen mensen hoe zowel Jelte als Erik hun koffer pakten en Annemiek daarmee alleen in Drenthe lijkt achter te blijven.

Het werd de Friese Jelte tijdens de logeerweek al snel duidelijk dat hij niet de perfecte match voor de 26-jarige Annemiek zou zijn. ,,Ze stak als persoon toch iets anders in elkaar. Het bleef een beetje oppervlakkig, de gesprekken. Waardoor je niet helemaal op één lijn kwam’’, vertelt hij in een gesprek met de KRO-NCRV dat werd opgenomen vlak na zijn vertrek van de Drentse boerderij.

En dan had Jelte ook nog eens helemaal niets met Annemieks paardenpassie, die Erik wel met haar deelde. ,,Het is een heel eigen wereld. Een eigen club, waar je niet zomaar tussenkomt als leek. Dan kun je meepraten en vragen stellen, maar echt vertrouwd zal dat niet binnen een week worden. Als de klik er dan niet helemaal is, ben je ook niet geïnteresseerd om alle vragen nog een keer te stellen. Ik had verwacht dat zij iets meer een beeld zou hebben van het leven buiten haar leven.’'

Eerst een broodje, dan naar huis

Veel BZV-kijkers werden zondag overrompeld door Annemieks verrassende keuze om ook niet met Erik verder te gaan. De afstand tussen Drenthe en Gelderland gaf de doorslag. ,,Ondanks dat ik gevoelens voor jou begin te krijgen, denk ik gewoon niet dat het haalbaar is. Ik ben niet toe aan een latrelatie. Op langere termijn gaat het pijn doen’’, deelde ze haar potentiële droomman droogjes toe, gevolgd door de opmerking dat het haar een goed plan leek ‘eerst maar een broodje te maken en daarna de tas in te pakken’.

Jelte, die nog altijd vrijgezel is, benadrukte gisteren tegen Radio 2-dj Gijs Staverman dat Annemiek ‘meer liefde en aandacht verdient’ dan die ze nu krijgt. ,,Het is oprecht een leuke meid die een leuke partner verdient. Maar tussen ons bleek het niet zo te zijn zoals het had moeten zijn.’’

Yvon Jaspers komt in actie

Of de situatie tussen de boerin en Erik nog te redden valt, is de vraag. Aanstaande zondag is te zien hoe Yvon Jaspers wordt ingevlogen als mediator. Ze treft een beduusde Erik op zijn logeerbedje en stelt hem de vraag of hij wel echt naar huis wil.

In de stal wordt het Annemiek allemaal even te veel. ,,Ik zou heel graag iemand hebben om tegenaan te kruipen’’, vertelt ze met tranen in haar ogen. Opvallend is dat de foto van Erik op de website van het programma nog in de spotlights staat. Dat is bij voormalig dates Steven, Jaep, Jelte en Paul niet het geval.

Nieuws

Meest gelezen

menu