Jesper Asselman en Chantal Blaak winnaars Ronde van Drenthe

FOTO ARCHIEF DVHN

Drenthe was zaterdagmiddag het toneel van de Energiewacht Ronde van Drenthe. Chantal Blaak won de wereldbekerwedstrijd bij de vrouwen. Bij de mannen ging de jarige Jesper Asselman er met de zege vandoor, ten koste van Gietervener Berden de Vries.

De 26-jarige Chantal Blaak maakte deel uit van een kopgroep van vier vrouwen, bestaande uit Anna van der Breggen, Gracie Elvin en Trixi Worrack. Deze formatie wist 60 kilometer voor de finish weg te rijden van het peloton en kon deze positie tot het einde toe behouden. 500 meter voor de finish viel Blaak aan, met succes. Elvin eindigde als tweede, gevolgd door Warrack.

Blaak maakt deel uit van het Boels-Dolmans cycling team. Deze overwinning betekent een eerste wereldbekerzege voor Blaak.

De jarige Jesper Asselman roemde na zijn overwinning zijn teamgenoten van Roompot: ,,We hebben het echt als ploeg gedaan vandaag". Berden de Vries uit Gieterveen reed ruim twintig kilometer solo, met een voorsprong van een halve minuut op zijn achtervolgers. In de laatste twee kilometer gingen zij in de aanval, waarbij Asselman als sterkste uit de strijd kwam. De Vries beloonde de zege van zijn ploeggenoot met een grote glimlach.

Dagblad van het Noorden was bij de Ronde aanwezig. Het liveblog lees je hieronder terug.

Nieuws

Meest gelezen

menu