Verdachte (17) maakt 120 euro buit bij gewapende overval op de winkel van vakantiepark Landal in Aalden

De overvaller ging er rennend vandoor. Foto: Van Oost Media

Voor een gewapende overval op de winkel van Landal Aelderholt in Aalden is 120 dagen jeugddetentie geëist tegen een 17-jarige jongen uit Stadskanaal.

Het gaat om een grotendeels voorwaardelijke straf. De jongen hoeft niet terug naar de jeugdgevangenis als het aan de officier van justitie ligt. De overval gebeurde op 21 september vorig jaar. Volgens verklaringen van de twee jonge winkelmedewerksters van de parkwinkel droeg de overvaller een bivakmuts. Hij zou met met een mes hebben gedreigd en ‘overval’ hebben geroepen. Hij is er met een buit van 120 euro vandoor is gegaan.

Twee maanden later opgepakt

Er werd direct in de omgeving naar de dader gezocht. Maar die werd niet gevonden. Na onderzoek door de politie werd twee maanden na het misdrijf de jonge verdachte uit Stadskanaal op gepakt. De jongen heeft toegegeven dat hij de overval heeft gepleegd.

Details over de strafzaak wil het Openbaar Ministerie niet geven. De zaak is achter gesloten deuren behandeld. Dat gebeurt altijd bij minderjarige verdachten. Van de 120 dagen jeugddetentie is 101 dagen voorwaardelijk geëist.

De jongen moet zich aan een aantal voorwaarden houden. Om welke voorwaarden het gaat, wil de officier van justitie niet zeggen. In de meeste gevallen gaat het om een verplichte behandeling of een meldplicht bij de reclassering. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Dat is wel openbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank
menu