Milan van Stigt, jeugdvoetballer van DZOH uit Emmen, trapt nieuwe fietsverlichtingscampagne van de provincie Drenthe af

Een kwart van de kinderen heeft geen verlichting aan tijdens het fietsen. Foto: ANP

De dagen worden steeds korter en wie ‘s avonds nog ergens naartoe moet, rijdt in het donker. Om goed zichtbaar te zijn, is goede fietsverlichting extra belangrijk. De provincie Drenthe start woensdagavond met de campagne ‘Licht aan en gaan!’.

Dit jaar is er tijdens de campagne extra aandacht om kinderen veilig naar de sportclub, muziekles, vrienden en school te laten fietsen. De aftrap van de campagne wordt daarom ook gegeven op een voetbalveld: jeugdlid Milan van Stigt van voetbalvereniging DZOH uit Emmen en wethouder René van der Weide – namens het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe - geven samen het startsignaal van de jaarlijkse campagne.

De actie in Emmen wordt opgevolgd door verschillende acties in andere plaatsen in Drenthe. Sportverenigingen ontvangen campagnematerialen om op te hangen in de kantines. En vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland houden op verschillende plekken in de provincie fietscontroles. Daarnaast staan er borden langs de weg, is er met krijtverf op de weg getekend en zijn er lichtprojecties zichtbaar op fietspaden. Ook worden er spotjes vertoond in de bioscoop en op sociale media.

Op www.lichtaanengaan.nl zijn handige tips te vinden over fietsverlichting.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu