Johan Derksen loopt vanwege bedreiging rond met een noodknop. 'Agenten om je te beschermen zijn er niet. Dit is een soort alternatief'

De in Grolloo woonachtige voetbalanalyticus Johan Derksen loopt vanwege de bedreigingen aan zijn adres rond met een noodknop.

Johan Derksen.

Johan Derksen. Foto: ANP/HH

Derksen vertelde dat maadagavond in het televisieprogramma Veronica Inside.

Derksen reageerde op een uitspraak van sportmarketeer Chris Woerts. Hij vertelde dat president-commissaris Toon van Bodegom van Feyenoord door de politie is uitgerust met een noodknop. Derksen was van die onthulling niet onder de indruk. ,,Bedoel je zo’n knop, Chris? Nou, die heeft iedereen tegenwoordig hoor”.

389 mensen bedreigd in Noord-Nederland

 Daarop toonde hij de noodknop die hij heeft gekregen sinds er bedreigingen tegen hem zijn geuit. De inwoner van Grolloo vindt het wel een zorgwekkende ontwikkeling. ,,Er is wel degelijk iets aan de hand. Als ik hoor dat in het noorden van Nederland alleen al 389 mensen bedreigd worden.”

Volgens Derksen komt de politie in actie als hij de knop indrukt. ,,Politieagenten om je te beschermen zijn er niet. Dit is dan een soort alternatief”, vertelde Derksen. ,,Hier moeten we mee leven.”

Eind juli geconfronteerd met bedreiging

„Ik heb te maken met een bedreigingszaakje”, zei Derksen eind juli. „Ik ben door de officier van justitie gebeld dat er een bedreiginkje in de lucht hangt.” Tot ongenoegen van Derksen kreeg hij toen te horen dat er niet genoeg mankracht en budget is om hem te beveiligen. TV-producent John de Mol regelde vervolgens beveiliging voor hem.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu