Johan Derksen over Thierry Baudet: 'Ze doen maar aangifte, het interesseert me geen reet'

Johan Derksen was in 2018 gastspreker op een congres van Forum voor Democratie. Ook op de foto: Theo Hiddema en Thierry Baudet.

Johan Derksen was in 2018 gastspreker op een congres van Forum voor Democratie. Ook op de foto: Theo Hiddema en Thierry Baudet. Foto: ANP/HH

Johan Derksen is niet van plan om zijn excuses aan Thierry Baudet te maken voor zijn opmerking dat de politicus geliquideerd moet worden. Derksen blijft erbij dat het een verspreking was en dat hij daarom geen reden ziet om sorry te zeggen. „Ik bied m’n excuses niet aan, ik heb niets misdaan.”

Derksen zei woensdagavond in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat „ze die gozer moeten liquideren”. Direct daarna herstelde hij zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat „ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag”. Daar blijft de analist uit Grolloo ook na de uitzending bij. „Mensen die het gezien hebben, die hebben gezien dat het een slip of the tongue was en dat ik het ook meteen hersteld heb”, zegt Derksen tegen RTL Boulevard .

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's