Johan Derksen schenkt helft salaris aan goede doelen

Johan Derksen. Foto ANP

Johan Derksen uit Grolloo gaat de helft van zijn salaris schenken aan twee goede doelen. De voetbalanalist doet dit omdat hij ”niet wil overkomen als een zakkenvuller”.

Vrijdagmiddag werd bekend dat Veronica Inside in september weer gewoon in de oude samenstelling terugkeert op tv, dus met Wilfred Genee als presentator en René van der Gijp en Derksen als analisten. Zelf waren de mannen het er donderdag nog over eens geworden dat ze met het programma zouden stoppen, maar dat kon niet.

John de Mol

Talpa-baas John de Mol had zich vrijdag bemoeid met het gesprek tussen de drie analisten over de toekomst van het programma. De Mol had Derksen gezegd dat hij - ook al zou hij dat misschien hebben gewild - contractueel gezien niet kon stoppen met het programma. ”Ik had geen keus”, aldus Derksen. ”Anders zou De Mol stappen ondernemen.”

Volgens De Mol had Derksen een contract dat hij moest uitdienen. Een deel van zijn salaris gaat naar een hondenpension in Almere en een ander deel wordt geschonken aan Casper van Eijk, die onderzoek doet naar de bestrijding van alvleesklierkanker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu