Jonge archeoloog (8) stuit in vestingstad Coevorden op eeuwenoude pijpenkoppen en scherven. 'Ik wil nog wel maanden doorgraven'

Archeoloog in de dop Jesse Smeeman (8) graaft in zijn woonplaats Coevorden wel vaker bodemschatten op. Nooit vond hij zo veel pijpenkoppen en scherven Delfts blauw als nu.

Coevordenaar Jesse Smeeman (8) toont zijn omvangrijke collectie stokoude pijpenkoppen en scherven die hij zondag heeft opgegraven.

Coevordenaar Jesse Smeeman (8) toont zijn omvangrijke collectie stokoude pijpenkoppen en scherven die hij zondag heeft opgegraven. Foto: Jan Anninga

Eigenlijk had hij zijn grote vondst nog even geheim willen houden. Voor je het weet, begint immers iedereen maar te graven. Dat er nog meer ligt op de plek waar Jesse Smeeman (8) een nieuwe hut wilde bouwen, is voor hem zonneklaar. Tussen school, dit gesprek en de foto in is er gelukkig nog minstens een uur om verder te spitten. ,,Ze zouden een bouwstop moeten instellen voor dit terrein. Niet voor een paar weken, maar voor zeker een half jaar. Dan kan ik in ieder geval nog een poos verder speuren’’, zegt de leerling uit groep vijf van de St. Willibordusschool.

Nieuws

menu