Jonge kunstenares krijgt de ruimte op Daler vakantiepark

Maureen Piek. Foto: Kristian Elders

De kunstacademie, dat lijkt de 18-jarige Maureen Piek uit Coevorden wel wat. Wat ze al kan, mocht ze laten zien in een muurschildering op vakantiepark De Huttenheugte in Dalen. „Tof dat ik deze kans kreeg!”

Thuis schildert of tekent ze doorgaans realistische portretten. Maar voor de kale muur op Center Parcs de Huttenheugte, waar ze met haar vriendengroep geregeld langsloopt, had ze ineens een heel ander idee. De creatieve Maureen begon een klein jaar geleden serieus met schetsen.

Het was operations manager Bennie van ‘t Zand van De Huttenheugte die snel enthousiast raakte over haar plan. De omvangrijke muur kon wel een kleurtje gebruiken en zo geschiedde. ,,Ik liet het ontwerp zien en mocht direct aan de slag!”

Maureen Piek maakte van de kale muur van het verbouwde Cycle Center een kunstwerk in cartoonstijl. Het is iets meer dan 66 vierkante meter groot. Het resultaat is een kleurrijke muurschildering op een zichtlocatie van De Huttenheugte. Duizenden vakantiegangers zien het kunstwerk als zij op weg zijn naar bijvoorbeeld het centraal gelegen zwembad. ,,Het schilderen startte eind mei en eind november vorig jaar was het kunstwerk klaar”, vertelt de Coevordense.

Lange adem

Het scheelde dat Maureen De Huttenheugte al goed kent, want zij vermaakt zich er graag met een vriendengroep. ,,Ik wilde zoveel mogelijk van het park laten zien op de muur en tekende alles uit op een heel groot papier.” De jonge kunstenares schilderde de natuur van De Huttenheugte op de linkerkant van de lange zijde, de activiteiten op het middenstuk en rechts is het zwembad afgebeeld. De korte zijde aan de voorkant van het gebouw laat het Cycle Center zien.

Het was een kwestie van de lange adem, maar uiteindelijk vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. Maureen maakte de muurschildering grotendeels alleen en kreeg zo nu en dan hulp van haar moeder, zussen én vriend. ,,Het geheel ging echt leven toen ik de lijnen en schaduwen toevoegde. Daar werd ik blij van.”

Maureen Piek probeert de sprinthavo van het Emmer Drenthe College als springplank te gebruiken voor de stap naar het hbo. De kunstacademie lonkt in misschien wel Utrecht. ,,Het kan nog alle kanten op, maar Coevorden en De Huttenheugte verdwijnen straks niet uit mijn hart. Ik kan hier altijd terugkeren.”

Nieuws

menu