Jongen (18) heeft in Zwartsluis vuurwerk in huis met slagkracht van 150 handgranaten

De Combra- en nitraatbommen die door de politie in beslag zijn genomen. Foto: Instagramaccount Wijkagent Hasselt

De politie heeft maandag op drie afzonderlijke plekken in Genemuiden en Zwartsluis drie mannen opgepakt in verband met illegaal vuurwerk. Eén van hen bewaarde in zijn woning in Zwartsluis duizend illegale nitraatbommen en 150 stuks Cobra 6, waarvan de explosieve kracht vergelijkbaar is met een handgranaat.

De politie kwam af op meldingen van veelvuldig geknal in Genemuiden. Zij hielden eerst een man aan die met een melkbus en vuurwerk in de weer was en nog geen tweehonderd meter verderop een jongeman die 33 nitraatbommen bij zich droeg.

1000 bommen en granaten

Via onderzoek bij de tweede man kwam de politie terecht bij een 18-jarige inwoner van Zwartsluis. In zijn woning ontdekte de politie de 150 Cobra’s en duizend nitraatbommen.

De man werd meteen aangehouden en ingesloten.

Strafblad

De drie zaken zijn allemaal doorgegeven aan de officier van justitie. De politie meldde via het Instagramaccount van Wijkagent Hasselt dat Cobra 6 en nitraatbommen vallen onder illegaal vuurwerk waarvan veel geluidshinder wordt ondervonden.

,,En met dit vuurwerk worden veel vernielingen gepleegd. Gepakt worden met dit vuurwerk betekent een strafblad en dat kan gevolgen hebben voor je verdere carrière. Denk dus even goed na wat je koopt.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu