Jongen (18) twee weken langer vast voor steekpartij in Tynaarlo waarbij meisje van 16 gewond raakte

Politie. Foto: LC/Arodi Buitenwerf

Een jongen van 18 jaar uit Tynaarlo moet twee weken langer in de cel blijven na een steekincident waar een 16-jarige dorpsgenote bij gewond raakte. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

Afgelopen woensdagavond kreeg de politie rond half 12 een alarmering over een vechtpartij op het bedrijventerrein De Vriezerbrug in Tynaarlo. Eenmaal ter plaatse troffen agenten het meisje gewond aan op de Meerweg. Ze had meerdere steekwonden en werd naar het ziekenhuis gebracht. Over haar toestand is niets bekend.

Twee weken langer voorarrest

De volgende dag werd de 18-jarige verdachte aangehouden. Hoe de vechtpartij is ontstaan en wat de achtergrond is, is nog onduidelijk. De politie wil in belang van het nog lopende onderzoek niets zeggen.

Vrijdag is jonge verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot hem nog twee weken langer in voorarrest te houden. Na die periode kan worden besloten dat hij nog maximaal 90 dagen in de cel moet blijven, in aanloop naar een eerste niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank van Assen.

Nieuws

Meest gelezen

menu