Jongeman uit Assen ernstig mishandeld door 'getinte man' bij zwemplas Gasselterveld: neus gebroken en schedelfractuur

De 21-jarige jongen werd zwaar mishandeld bij de zwemplas. Foto: Archief Marcel Jurian de Jong. Inzet: Eigen foto

Een 21-jarige man uit Assen is woensdagavond tussen 19.00 uur en 19.30 uur flink toegetakeld bij natuurplas Gasselterveld in Gasselte door een onbekende getinte man. Die schopte en sloeg het slachtoffer zonder aanleiding, onder meer in zijn gezicht.

,,Mijn zoon ligt momenteel in het ziekenhuis met een gebroken neus en schedelfractuurbreuk”, schrijft een van zijn ouders op Facebook.

Het 21-jarige slachtoffer is donderdagavond ontslagen uit het ziekenhuis en is thuis. Maar hij heeft veel pijn, laat zijn moeder weten. Ze roept getuigen op zich te melden van de zware mishandeling. Haar zoon zou volledig uit het niets in zijn rug zijn aangevallen en zijn geschopt en geslagen in het gezicht. ,,Er was geen enkele aanleiding”, vertelt ze aan Dagblad van het Noorden .

Een man van ongeveer dertig jaar oud met een kaal hoofd zou verantwoordelijk zijn voor de mishandeling. Volgens de moeder van het slachtoffer hebben zowel haar zoon als zijn vriendin gezegd dat de dader ‘licht getint’ is.

Gescheurde boodschappentas

De politie bevestigt de mishandeling. Aan het einde van vrijdagmiddag heeft de politie het signalement van de aanvaller vrijgegeven. Het gaat om een getinte man, met een kaal hoofd met donkerkleurige en grijze stoppels. De man van zo’n 1,90 meter lang wordt geschat op 35 jaar oud. Volgens de politie had de man (met zware stem) een donker gekleurd hemdje zonder mouwen aan, droeg hij een korte broek en liep de man op slippers.

De man is na de mishandeling met twee vrouwen - ook getint - weggelopen naar P4, dat is de parkeerplaats ten zuiden van ‘t Nije Hemelriek en bij de ingang naar DX Adventure. De vrouwen zijn volgens de politie 1,70 meter lang, hadden halflang zwart haar. De ene vrouw droeg haar haar los en de ander in een staart. Ze droegen een gescheurde boodschappentas met handdoeken bij zich.

Er is inmiddels aangifte gedaan. Volgens de moeder wordt de ernstige mishandeling zeer serieus opgepakt door de politie.

,,Mijn zoon en zijn vriendin kregen nadien hulp van een man en twee vrouwen uit Assen die een ambulance hebben gebeld”, aldus de moeder die naarstig op zoek is naar de dader maar ook naar de mensen die hun zoon hebben geholpen.

,,Tegenwoordig heb je weinig nodig om iemand te triggeren blijkbaar. Mijn zoon stond zelfs met zijn rug naar de dader toe.. Helaas was het niet druk toen hij werd mishandeld”, aldus de moeder die hoopt dat er filmpjes of foto’s zijn gemaakt om de dader op te sporen.

Drugs gedeald en gebruikt

‘t Nije Hemelriek en Gasselterveld zijn de laatste tijd immens populair. Er komen dagelijks duizenden mensen op af. Maar ook in de avonduren en ‘s nachts lopen er tal van - veelal - jongeren rond. Volgens betrokkenen wordt er veelvuldig drugs gebruikt, gedeald, gedronken en vuurtjes gemaakt in de natuur. Ook worden grote lachgascilinders gevonden.

De politie geeft aan te handhaven, maar dat wordt door meerdere mensen als weinig effectief omschreven. ,,Wij weten dat het druk is vanwege het mooie weer. Wij zijn echt wel daar aanwezig”, aldus de politiewoordvoerder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu