Jongens gooien ‘bomtas’ bij winkels naar binnen

Screenshot van het filmpje dat in Klazienaveen gemaakt werd.

'BOM!' Twee minderjarige jongens hebben donderdagmiddag voor onrust gezorgd in het centrum van Klazienaveen. Gekleed in ‘een Arabisch gewaad’ gooide een van hen een tas naar binnen bij meerdere winkels.

Volgens de politie schreeuwde de jongen daarbij dat het om een bom ging. ‘En andere Arabische leuzen’, meldt de politie Zuidoost-Drenthe op haar Facebookpagina . De politie kreeg meerdere meldingen binnen.

Op een filmpje dat op YouTube gezet is, is te zien hoe een jongen in een wit gewaad een tas slingert in het boodschappenkarretje van mensen die voor de Aldi staan. De actie heeft weinig effect: de mensen reageren nauwelijks. 

De zogenaamde bomgooier en de jongen die de actie filmde zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar biechtten ze op dat het om een grap ging en dat ze een soortgelijk filmpje wilden kopiëren dat op YouTube is te zien.

Volgens de politie hebben de twee ‘een reprimande’ gekregen en zijn hun ouders ingelicht. Een van de jongens bleek in het bezit te zijn van een gestolen fiets. De politie doet daar onderzoek naar.

Wat de exacte leeftijd is van de jongens, meldt de politie niet.

Nieuws

Meest gelezen

menu