Jongeren die frituurvet over winkelterrein Plus-supermarkt Zuidwolde gieten melden zich bij de eigenaar: 'Het heeft gewerkt'

Het heeft een gespecialiseerd bedrijf bijna twee dagen gekost het frituurvet rond de ingang op te ruimen. Foto: Facebook Plus Zuidwolde

Een groepje jongeren heeft zich woensdagavond bij de Plus-supermarkt in Zuidwolde gemeld als dader van het uitgieten van frituurvet over het winkelterrein. De eigenaren stappen niet meer naar de politie; de kwestie wordt onderling opgelost.

Afgelopen zondagavond goten de jongeren frituurvet, dat was opgeslagen in een naastgelegen inleverbak, uit over het parkeerterrein en voor de ingang van de supermarkt. Het gaf niet alleen veel rotzooi, ook gleden klanten van de winkelketen uit over het vastgekoekte vet. Ook de vloer van de supermarkt zelf zat onder de drek. Er moest een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf aan te pas komen om alles schoon te krijgen.

De eigenaren van de supermarkt dreigden maandag, een dag na de ravage, op hun Facebook-pagina naar de politie te stappen met beelden van de beveiligingscamera’s als de daders zich niet zouden melden. In dat bericht werd ook gemeld dat er jongeren herkenbaar op beeld waren vastgelegd. Dat heeft gewerkt.

Samen oplossen

Woensdagavond stond een groep van tien jongeren bij de supermarkt om excuses aan te bieden. Een winkelmedewerker spreekt over ‘een goed gesprek’, waarmee de gang naar de politie is afgewend. De supermarkt en de jongeren gaan de kwestie onderling oplossen. Hoe groot de schade is, kon de Plus niet zeggen. „Dat houden we tussen ons. We zijn blij dat ze zich hebben gemeld. Het was een goed gesprek”, zegt de medewerker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu