Jongerenvereniging New Wave teleurgesteld in gemeente Assen: 'Nóg een cultureel jongerencentrum is laatste dat deze stad nodig heeft'

Jongerenvereniging New Wave denkt dat de jeugd in Assen niets heeft aan nóg een cultureel jongerencentrum, in bibliotheek DNK. Ze voelen zich gepasseerd door de gemeente en zijn daar niet blij mee.

Stichting New Wave praat mee met de gemeente om Assen aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Dat loopt nog niet altijd zoals het zou moeten.

Stichting New Wave praat mee met de gemeente om Assen aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Dat loopt nog niet altijd zoals het zou moeten. Foto: Jaspar Moulijn

„Dit is echt het laatste dat Assen nodig heeft”, zegt Stijn Kamphuis (18), medeoprichter van jongerenvereniging New Wave. „Ik ben hier echt teleurgesteld over. Al een jaar zijn we in gesprek met de gemeente om een klein beetje geld te krijgen voor projecten die jongeren écht aanspreken en te helpen de stem van jongeren te laten terugkomen in de besluitvorming. En nu gaat hier ineens 2,5 ton per jaar naartoe, zonder dat wij mee hebben kunnen denken over de plannen.”

‘Geef ons ook 100.000 euro’