Jongste kinderen Ruinerwold treden naar buiten. Lees hun verklaring hier: 'Ons leven was niet traumatisch, het jaar na de inval in de boerderij wel'

Boerderij Ruinerwold. Foto: DvhN Willem Braam

De jongste vijf kinderen van Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. hebben donderdagochtend een verklaring naar buiten gebracht. Ze noemen het jaar na de inval in de boerderij in Ruinerwold traumatisch, niet hun leven ervoor. De kinderen zijn naar eigen zeggen zo’n 15 keer verhuisd. Lees de hele verklaring hier.

„Twee jaar geleden had ik nooit kunnen vermoeden dat ons rustig en bevredigend leven zou uiteenspatten’’, schrijft de jongste zoon van Van D., ook namens zijn vier zussen. Zij staan nog steeds achter hun vader en gaan hem donderdagmiddag ophalen uit de gevangenis. ,,Mijn oudere broer liet niets merken van hetgeen er in zijn hoofd speelde. Jammer vind ik, omdat de beste manier om problemen op te lossen is naar mijn mening door erover te praten. Weglopen kan altijd nog. Ik dacht dat mijn broer net zoals mij begrip had voor de nogal lastige situatie waarin onze vader zich bevond.

Waar begon het allemaal?