Josef B. (58) verdacht van vrijheidsberoving bewoners schuilboerderij in Ruinerwold

Foto: ANP

Josef B. (58) uit Meppel wordt verdacht van vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachte werd maandag opgepakt bij de inval in de boerderij. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In af te sluiten ruimtes van het afgelegen pand aan de Buitenhuizerweg zijn bij de inval een oudere man en vijf jongeren tussen de 18 en de 25 jaar aangetroffen. Hun leefomstandigheid wordt omschreven als zorgwekkend. Een zevende bewoner, een 25-jarige man, sloeg zondag alarm bij een café in Ruinerwold. De kroegbaas belde de politie.

Volgens de politie hebben de jongere bewoners aangegeven dat de oudere man hun vader is. Wat de mogelijke familiebanden zijn, wordt nog onderzocht. B. woonde voor zover bekend zelf niet in de boerderij. De van oorsprong Oostenrijkse man heeft in elk geval een verblijfplaats in Meppel.

Hij probeerde agenten tegen te houden toen ze het pand binnen wilden. B. is daarop direct aangehouden. Hij is de huurder van de boerderij.

B. is enige verdachte

Het Openbaar Ministerie gaat er nu vanuit dat hij de bewoners tegen hun wil vasthield in de boerderij. Of hij ondertussen een verklaring heeft afgelegd, wil het OM niet zeggen. B. is vooralsnog de enige verdachte in het grootschalige recherche-onderzoek dat loopt naar de bizarre zaak in Ruinerwold.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu