Julia (15) uit Meppel gaat een half jaar lang zeilen over de Atlantische Oceaan (naar de Caraïben en terug)

Nog twee en een halve maand moet ze geduld hebben, voordat eindelijk haar grote avontuur begint. Julia Felix gaat namelijk de reis van haar leven maken. De 15-jarige Meppelse is één van de 35 Nederlandse jongeren die deelneemt aan het ontwikkelingsprogramma School at Sea, een half jaar durende zeilreis met een driemaster over de Atlantische Oceaan naar het Caribisch gebied.

Julia Felix en AH-eigenaar Kees Elzinga houden samen een afbeelding vast van de Thalassa, de prachtige driemaster waarmee Julia in een half jaar de historische West-Indische handelsroute zeilt.

Julia Felix en AH-eigenaar Kees Elzinga houden samen een afbeelding vast van de Thalassa, de prachtige driemaster waarmee Julia in een half jaar de historische West-Indische handelsroute zeilt. Foto: Gerrit Boer

School at Sea is een organisatie die aan leerlingen uit havo 4, vwo 4 en 5 de kans biedt om met de driemaster Thalassa in een half jaar tijd de historische West-Indische handelsroute te zeilen. Met een ervaren bemanning, vijf docenten en de andere leerlingen worden tijdens de reis enorme stappen gemaakt, zowel letterlijk als figuurlijk. Er is veel tijd voor ontspanning en het ontdekken van andere culturen, maar er moet ook serieus geleerd worden.

Nieuws

menu