Jumbo kwam er nooit en 10 jaar lang stond het leeg: in september start bouw woningen in De Oude Drukkerij in Emmen

Impressie van de nieuwe woningen in De Oude Drukkerij. Foto: Peter van Dijk Projects & Investements

Aan de jarenlange leegstand in het winkelpand onder appartementencomplex De Oude Drukkerij aan de Wilhelminastraat in Emmen komt vanaf september een eind. Dan start de bouw van 23 studio’s op de begane grond.

Er zou aanvankelijk een Jumbo supermarkt in het gele pand komen. Maar omdat Jumbo supermarktketen Super de Boer in 2009 overnam ging dat niet door. Pal tegenover het pand zat een Super de Boer die tot Jumbo werd omgebouwd. Tien jaar lang stond de benedenverdieping van het pand leeg. Bewoners van het appartementencomplex stonden jarenlang letterlijk in de kou door de leegstand van het supermarktpand. Door het gemis van onderburen bleef de vloer met name in de wintermaanden erg koud.

Appartementen van zo’n 60 vierkante meter

Projectontwikkelaar Peter van Dijk kocht het winkelpand van de familie Van Eerd, eigenaar van de Jumbo-supermarkten. Hij bouwt er 23 studio-appartementen in. De helft van de woningen krijgt een entree aan de voorzijde, het overige deel wordt aan de zijde van de Klepel gerealiseerd.

De appartementen krijgen een woonoppervlakte van zo’n 60 vierkante meter. Ze bestaande uit één open woonruimte met elk een inpandige buitenruimte. Van Dijk verwacht dat de bouw zo’n zeven tot negen maanden in beslag zal nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu