Kaartjes Retropop vliegen de deur uit

Retropop. FOTO ARCHIEF DVHN

De verkoop van kaarten voor het Emmer popfestival Retropop loopt als een tierelier. Er zijn al zo'n zevenduizend kaarten verkocht en de Retropop-camping is al voor 80 procent volgeboekt.

De verkoop van kaarten voor het Emmer popfestival Retropop loopt als een tierelier. Er zijn al zo'n zevenduizend kaarten verkocht en de Retropop-camping is al voor 80 procent volgeboekt.

,,En dan moet onze reclamecampagne nog beginnen'', zegt woordvoerder Harwin de Jonge. Retropop wordt ook dit jaar gehouden aan de boorden van de Grote Rietplas. Voor het festival zijn inmiddels onder meer Europe, Golden Earring, Ten Sharp, Bløf, Rowwen Hèze, Power Play, Frank Boeijen en Kovacs vastgelegd. ,,Voor het hoofdpodium komen daar nog twee grote buitenlandse acts bij. Echte retro-namen. En dan zijn we nog in gesprek met een act voor onze futurestage, ofwel het podium voor sterren van de toekomst''', zegt De Jonge.

Record
Dit jaar wordt het festival op zaterdag 4 juni gehouden. Vorige keer passeerden zo'n 15.000 mensen de kassa's. De organisatie gaat dit jaar uit van zo'n 17.000 bezoekers. Dat zou een record zijn. ,,Gezien de verkoopcijfers tot nu toe is dit een reële ambitie'', zegt De Jonge. ,,Op dit moment zijn er aanzienlijk meer kaarten verkocht dan vorig jaar in deze periode. En dan heb ik het zowel over het festival als over de speciale Retropop-camping.'' Op de camping bij het festivalterrein is plek voor zo'n 1200 kampeerders.

Groei
Retropop begon in 2002 een stuk kleinschaliger. Een groepje zaalvoetbalvrienden vond dat er voor dertigers in Emmen te weinig te doen was en zette een Back to the 80's-festival op touw. Plaats van handeling was toen discotheek Boogie Bar in Barger-Oosterveld. De Pasadena's traden op en de disco was met duizend bezoekers meteen uitverkocht.

Stapsgewijs werd het festival groter. Via theater De Muzeval en hotel- en congrescentrum De Giraf (nu Hampshire) werd in 2008 de stap gemaakt naar een festival in de buitenlucht bij de Grote Rietplas.

Reclame
Zo gauw het hele programma van 2016 rond is, begint de organisatie met het maken van reclame. ,,We hopen dat we binnen enkele weken de resterende namen bekend kunnen maken'', zegt De Jonge.

Een entreekaartje kost 49,50 euro. Dat is 4,50 euro meer dan vorig jaar. ,,We hebben een aantal jaren de prijs van 45 euro gehanteerd, maar op een gegeven moment ontkom je er niet aan om de prijs een keer te verhogen. Maar 49,50 euro is gezien het programma nog altijd een zeer laag tarief'', vindt De Jonge. Hij wijst op het grote aantal artiesten dat optreedt en stipt aan dat parkeren en het gebruik van toiletten ook dit jaar weer gratis is.

Nieuws

Meest gelezen

menu