Mogelijk wel meerderheid in Kamer voor extra geld voor spoor in Noorden, maar kabinet weigert knip te trekken

Ook al is er een Kamermeerderheid voor extra geld voor het spoor in het Noorden, het kabinet blijft weigeren de knip te trekken.

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, en Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, tijdens een debat in de Tweede Kamer over de begroting van infrastructuur en waterstaat.

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, en Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, tijdens een debat in de Tweede Kamer over de begroting van infrastructuur en waterstaat. Foto: Bart Maat

Staatssecretaris Vivianne Heijnen stelde in een Kamerdebat donderdagavond dat er geen geld genoeg is in het Mobiliteitsfonds voor het verbeteren van het spoor bij Meppel, de flessenhals in het Noord-Nederlandse spoor. Ook amendementen van coalitiepartijen voor de Nedersaksenlijn en het Van Harinxmakanaal ontraadde ze. Minister Mark Harbers ontraadde ook een amendement voor 6,5 miljoen voor betere wegen rond vliegveld Eelde.