Kamer van Koophandel Utrecht stuit op schilderij van Willem Roelofs in bedrijfscollectie. Drents Museum voegt 'Hunebed bij Tynaarlo' toe aan collectie

Het Drents Museum voegt Hunebed bij Tynaarlo van Willem Roelofs (1822-1897) toe aan de collectie Schilders van Drenthe dankzij een schenking van de Kamer van Koophandel Utrecht. 

Het Drents Museum voegt Hunebed bij Tynaarlo van Willem Roelofs (1822-1897) toe aan de collectie Schilders van Drenthe dankzij een schenking van de Kamer van Koophandel Utrecht.  Foto: Drents Museum

Het Drents Museum voegt Hunebed bij Tynaarlo van Willem Roelofs (1822-1897) toe aan de collectie Schilders van Drenthe dankzij een schenking van de Kamer van Koophandel Utrecht.

Het schilderij was tot nu toe onbekend bij het grote publiek, maar werd recentelijk herontdekt in de bedrijfscollectie van de Kamer van Koophandel. Als voorloper van de Haagse School, schildert Roelofs op verschillende plekken, waaronder Drenthe. Na uitgebreide restauratie is het hunebedschilderij vrijwel in originele staat hersteld.

Vaste plaats in collectie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's