Kamercommissies ontvangen petitie Sharleyne

In Den Haag heeft Loes Ypma (PvdA), voorzitter van de Kamercommissie Veiligheid en Justitie, de ‘petitie Sharleyne’ in ontvangst genomen. Ypma deed dat mede namens de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Sharleyne is het achtjarige meisje dat vorig jaar in de nacht van 7 op 8 juni dood werd gevonden na een val van een flat in Hoogeveen. Het kind bleek door haar aan alcohol verslaafde moeder ernstig verwaarloosd te zijn, iets waarover haar vader de instanties meerdere malen waarschuwde. Oud-kinderrechter Frans van der Reijt concludeerde dat zeker drie jaar eerder had moeten worden ingegrepen.

De petitie is opgesteld door elf wetenschappers/deskundigen en heet officieel Petitie Veilig Opvoeden. ,,Jeugdzorg onderzoekt te vaak de feiten niet of vindt waarheidsvinding niet haar taak’’, schrijven de opstellers. ,,Men zoekt oplossingen door gesprekken, ‘overleg’ of mediation, waarbij ook de angst voor de agressieve ouder een rol speelt.’’

De petitie is door middel van een Facebookpagina door zo’n 3100 mensen getekend. Opstellers en ondertekenaars van de petitie bepleiten een koerswijziging in het jeugdbeleid van de regering, waarbij het kind meer centraal zou moeten staan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Sharleyne
menu