Kamp Westerbork herdenkt, maar even anders dan anders: deze podcast gaat over de komende 4-mei herdenking

De slagboom naar het voormalig kampterrein blijft gesloten, maar is wel toegankelijk. Foto: Marcel Jurian de Jong

Stilte past bij de Dodenherdenking, maar deze leegte in tijden van corona is vreemd. Daarom staat onze tweewekelijkse podcast Stamcafé Het Noorden dit keer in het teken van de 4 mei-herdenking bij het Nationaal Monument Westerbork.

Dat wordt een heel bijzondere herdenking, maar anders dan gedacht. Podcastmaker Marjolein Knol bezocht het voormalig kampterrein in Hooghalen en sprak verscheidene bezoekers over hoe zij herdenken en wat zij herdenken, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een tijd dat we zo min mogelijk bij elkaar mogen komen.

Ook sprak ze met Stephan de Koning, de man die normaal in aanwezigheid van duizenden mensen tijdens de dodenherdenking de Taptoe speelt. Voorts deelt Gerdien Verschoor haar dilemma’s. Zij is de directeur van het het Herinneringscentrum en moest het besluit nemen om de herdenking dit jaar zonder publiek te laten plaatsvinden. Stamcafé het Noorden is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en www.dvhn.nl .

Elke twee weken een nieuwe aflevering

Heb jij een goed idee voor een onderwerp of wil je reageren op de aflevering? Dat kan! Spreek je vragen/opmerkingen in op je dictafoon en mail dat door naar stamcafe@dvhn.nl . Of stuur via whatsapp een spraakberichtje naar 06-50859628. Wie weet hoor je jezelf terug in de volgende aflevering.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu