Kan een hartpatiënt speed gebruiken? 'Blijkbaar wel, want hij tikt nog steeds', antwoordt de verdachte uit Zuidwolde monter tegen de verbaasde rechter

Een 37-jarige man uit Zuidwolde (Dr.) is veroordeeld voor verboden bezit van wapens en munitie. De verdachte werd woensdag door de politierechter in Assen vrijgesproken van mishandeling van zijn toenmalige vriendin en zijn minderjarige stiefzoon.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie Shutterstock

De vrouw met wie hij elf jaar een relatie had, belde vorig jaar april de politie. Volgens haar had de verdachte haar tegen de kaak geslagen en ook haar zoon een klap op de rechterwang gegeven. De twee hebben samen ook een zoon van 10 jaar. De stiefzoon is ouder. De vrouw zei tegen de politie dat de man net een vuurwapen had gekocht. Daarom kwam een speciale eenheid van de politie naar de woning om hem aan te houden.

In het huis werden een gaspistool en een alarmpistool gevonden en ruim twintig kogelpatronen (munitie). ,,Dat alarmpistool had ik al jaren. Met oud en nieuw knallen we soms achter ons huis in de tuin. Dat gaspistool heb ik ooit van mijn vader gekregen.” De verdachte ontkende dat hij zijn vrouw en zijn stiefzoon heeft mishandeld. ,,Ze wilde van me af. Daarom heeft ze die onzin tegen de politie gezegd. Ik sla geen kinderen en ik sla geen vrouwen.”

Geen bewijs voor mishandelingen

De moeder van de verdachte was op de dag van vermeende mishandeling bij het gezin in huis. Zij heeft verklaard dat zij niet heeft gezien dat er is geslagen door haar zoon. Behalve de aangifte van de ex-vriendin is er geen bewijs voor de mishandelingen, concluderen zowel de officier van justitie als de politierechter. ,,Mijn ex gebruikt drugs. Onze zoon woont nu bij mij”, vertelde de man.

De rechter hield hem voor dat uit het reclasseringsrapport blijkt dat hij ook drugs gebruikte. ,,En ik lees ook dat u hartpatiënt bent. Kan een hartpatiënt speed gebruiken?”, vroeg zij de man. De verdachte antwoordde monter: ,,Blijkbaar wel, want hij tikt nog steeds.”

Werkstraf van 80 uur

Overigens verklaarde hij tegenwoordig alleen nog af en toe een jointje te roken, omdat hij de zorg over zijn zoon heeft. De man is vaker veroordeeld, maar de laatste keer was zes jaar geleden. Voor het bezit van de wapens en munitie is hij veroordeeld tot 80 uur werkstraf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu