Kandidaat-koper van De Voorhof laat optie verlopen

De Voorhof in de Emmer wijk Angelslo. FOTO ARCHIEF JAN ANNINGA

De kandidaat-koper die serieuze belangstelling leek te hebben voor kerkgebouw De Voorhof, heeft zijn optie laten verlopen. Tot onderhandelingen met deze partij is het niet gekomen.

Dit bevestigt Gerrit Kolkman van het Kantoor der Kerkelijke Goederen (KKG) in Amersfoort. De Voorhof staat sinds begin vorig jaar bij deze organisatie te koop. De Voorhof is een provinciaal monument, dat in 1963 verrees langs de Statenweg in de Emmer wijk Angelslo. In 1979 werd er een pastorie bijgebouwd. Het gehele complex zou 575.000 euro moeten opbrengen.

Het gebouw is eigendom van de protestantse gemeente Emmen (PGE). Vanwege de ontkerkelijking heeft de PGE het pand niet meer nodig. Het blijkt een moeilijke klus om een alternatieve bestemming voor het voormalige godshuis te vinden. Zo liet de gemeente onderzoeken of de gebruikers van de wijkgebouwen De Marke en De Cluft en de vrije baptisten konden verhuizen naar De Voorhof. Daarna zouden De Marke en De Cluft tegen de vlakte kunnen en zou er meer parkeerruimte ontstaan bij winkelcentrum Angelslo.

Als alle partijen meewerkten, was dit volgens de gemeente een haalbare variant. De vrije baptisten haakten evenwel af. De grote zaal van De Voorhof werd als te klein beschouwd. Het bestuur van stichting De Marke gaf onder meer aan haar huidige plek geschikter te vinden.

Kolkman wil de naam van de partij die nu haar optie voor aankoop van De Voorhof liet verlopen niet bekendmaken. Ook wil hij niet aangeven wat de betrokkene ermee van plan was.

Tonnis Bos van de PGE was niet bereikbaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu