Kantine van camping in Ellertshaar leeggeroofd. Daders gebruikten kruiwagens om buit mee te nemen

De schrik zat er zondagochtend bij Martijn Huisman en Naduah Bervoets goed in. Rond zeven uur ontdekten de eigenaren van camping De Bosrand in Ellertshaar dat de kantine op hun terrein afgelopen nacht doelwit was van een inbraak.

Kantine op camping De Bosrand in Ellertshaar.

Kantine op camping De Bosrand in Ellertshaar. Eigen foto

De daders vernielden een deur en namen uit de kantine onder andere een beamer, drie biertaps en een koffiezetapparaat mee.

,,Ze zijn heel gericht te werk gegaan en hebben bij lange na niet alles uit het gebouw meegenomen”, zegt Huisman, die de totale schade op zo’n 5000 euro schat. ,,Alsof ze precies wisten wat ze zochten. Ja, dit is echt een aderlating. We hadden de beamer juist aangeschaft om voetbalwedstrijden op een groot scherm te kunnen vertonen.”

Buit werd met kruiwagens naar de auto gebracht

De Bosrand ligt op een afgelegen plek tussen Schoonloo en Borger, nabij het recreatieplas Bosmeer Ellertshaar. Sinds een half jaar zwaaien Huisman en Bervoets de scepter op de camping, nadat ze het terrein hadden overgenomen.

,,Je verwacht totaal niet dat je bedrijf zoiets overkomt. Je bent met hele andere dingen bezig dan een inbraak. Opmerkelijk is dat de dader de gestolen spullen met kruiwagens naar de auto - zo’n 50 meter verderop - hebben gebracht. De kruiwagens hebben ze aan de rand van de weg achtergelaten.”

‘We gaan vandaag nog camera’s ophangen’

De eigenaren deden vanochtend aangifte bij de politie. Agenten deden vervolgens sporenonderzoek op de camping. De hoop is nu gevestigd op tips of getuigen, zegt Huisman. ,,We zitten helemaal vol dit weekend, ongeveer 300 gasten. Niemand heeft iets gehoord of gezien afgelopen nacht. Toch hopen we dat er nog aanknopingspunten zijn, waardoor de daders kunnen worden achterhaald.”

Op het terrein en in de kantine hingen geen beveiligingscamera’s. ,,Maar dat gaan we nu wel doen. Vandaag nog.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu