Kantoorpand UWV Assen wordt medisch verzamelgebouw

Het kantoorgebouw aan de Stationsstraat in Assen.Eigen foto

Het kantoorpand Stationsstraat 30-32 in Assen wordt een medisch verzamelgebouw. In het pand krijgen onder meer het Medisch Centrum Zuidersingel, Apotheek Karsten, SKS fysiotherapie en MAKZ kaak chirurgie onderdak.

Ook de Centrale Huisartsen Dienst en de Huisartsen Zorg Drenthe vestigen zich in het gebouw, waar ook het UWV is gevestigd.

Eerste verzoek kwam vanuit Medisch Centrum Zuidersingel

Het op een steenworp afstand van het NS-station gelegen gebouw staat al enkele jaren grotendeels leeg. Het was het onderkomen van het UWV/Werkplein Baanzicht. Door veranderende werkwijzen werd een groot aantal activiteiten uit huis geplaatst. Het UWV heeft u nog een verdieping in gebruik en blijft er ook gehuisvest.

Het initiatief om er een medisch verzamelgebouw van te maken, komt van Nextfund uit Groningen. Het advieskantoor op het gebied van commercieel onroerend goed, dat is gespecialiseerd in vastgoedadvisering en taxaties, was door de huisartsen van het Medisch Centrum Zuidersingel gevraagd om op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. ,,Gaandeweg kwamen er meer partijen bij en ontstond het idee om iedereen in één gebouw onder te brengen. Toen is het balletje gaan rollen’’, licht Stefan Ensing van Nextfund toe.

Pand heeft nieuwe eigenaar

Het pand was eigendom van een Israëlische belegger, maar is nu gekocht door vastgoedbeheerder- en ontwikkelaar Vastgoed Noord Nederland. Die gaat het gebouw volledig renoveren en verduurzamen. Ook de voorzieningen worden intern aangepast. Zo komt er een ook voor brancards geschikte lift in. De werkzaamheden zijn maandag gestart. De Centrale Huisartsen Dienst en de Huisartsen Zorg Drenthe kunnen waarschijnlijk medio april al hun intrek nemen. Zij delen dan samen een verdieping.

De huisartsenspoedpost van de Centrale Huisartsendienst Drenthe verleent spoedeisende huisartsenzorg buiten de praktijktijden. De zorggroep voor huisartsen in Drenthe HZD organiseert ketenzorg, scholingen, ict- en praktijkondersteuning om de kwaliteit van de huisartsenzorg te bevorderen. Beide organisaties zitten nu aan de Oostersingel in Assen.

Halverwege dit jaar kunnen nieuwe bewoners verhuizen

Halverwege het jaar kan ook het Medisch Centrum Zuidersingel verhuizen, zo verwacht Ensing. De zorgcentrum krijgt ook een eigen verdieping. Hetzelfde geldt voor de kaakchirurgen MAKZ. SKS fysiotherapie, die verschillende locaties in Assen heeft en de aan de Kerkstraat in het Asser centrum gevestigde Karsten Apotheek krijgen een plek op de begane grond. Het qua personeelsbestand sterk uitgedunde UWV blijft huurder van een etage in het gebouw dat beschikt over 84 eigen parkeerplaatsen.

Nieuws

menu