Deze kapper uit Annen protesteert in onderbroek tegen coronamaatregelen: 'Ik ben nu een bijstandstrekker'

Boze kapper uit Annen: 'Ik ben nu een uitkeringstrekker'

„De regering zet kappers in de kou en daarom ga ik in mijn onderbroek op het wachtbankje voor mijn zaak zitten.” Kapper André Piening uit Annen heeft het helemaal gehad met de uitzichtloze lockdown.

„De regering verbiedt het ons om te werken, dan moet ook alle schade door de regering vergoed worden. De vergoeding die ik krijg is niet eens genoeg om de loonheffing te betalen voor mijn personeel”, aldus de kapper.

Piening is vandaag regelmatig in zijn boxershort voor zijn zaak aan de Zuidlaarderweg te zien, ondanks de sneeuw en de kou: „Ik wilde eigenlijk in mijn blootje buiten gaan zitten, maar dat leek me bij nader inzien toch niet zo’n goed idee.”

Het is nog steeds onduidelijk wanneer kapperszaken hun deuren weer mogen openen en vooral die uitzichtloosheid doet pijn. „Ik ben al wat ouder en heb een spaarpotje, maar als dit 20 jaar geleden was gebeurd had mijn bedrijf het niet overleefd.” De kapper heeft inmiddels een beroep gedaan op een noodfonds dat zijn eigen inkomen aanvult tot het sociale minimum: „Ik ben nu dus een bijstandstrekker.”

Nieuws

menu