Kapper wel een mondkapje, thuiszorgwerker niet: 'Dat is niet uit te leggen'

Hoe leg je aan personeel in de thuiszorg uit dat het preventief gebruiken van beschermende middelen zoals schorten en mondkapjes niet nodig is, terwijl kappers en nagelverzorgers mogelijk wel beschermd gaan werken?

Dragen ook kappers mondkapjes en handschoenen als zij weer open mogen van het kabinet, terwijl zorgverleners in de thuiszorg volgens de RIVM onbeschermd kunnen werken? Bestuurder Marjolein de Jong van stichting Groenhuysen in Roosendaal vindt het niet uit te leggen.

Dragen ook kappers mondkapjes en handschoenen als zij weer open mogen van het kabinet, terwijl zorgverleners in de thuiszorg volgens de RIVM onbeschermd kunnen werken? Bestuurder Marjolein de Jong van stichting Groenhuysen in Roosendaal vindt het niet uit te leggen. Foto: Koen Verheijden

Bestuurder Marjolein de Jong van zorgorganisatie Groenhuysen in Roosendaal (2.300 medewerkers, 4000 cliënten) is duidelijk. ,,Dat is niet uit te leggen.” De Jong zegt dat de levering van beschermende middelen voor verpleeghuizen en thuiszorg nog steeds moeizaam verloopt.

Nieuws

menu