Kapster in opleiding Alisha (20) uit Coevorden wint zilver tijdens landelijke vakwedstrijd

Alisha en begeleidend docent Inge Wijnand. Foto: Iris Sijbom

Kapster in opleiding Alisha Wolters uit Coevorden heeft vorige week tijdens de vakwedstrijd Skills the Finals in de Jaarbeurs in Utrecht zilver gewonnen. De derdejaarsstudent van Drenthe College in Emmen deed dat in de categorie Allround Kapper.

Wolters werd maandag op haar school, het Drenthe College in Emmen, verrast met een bos bloemen en een waardebon.

De 20-jarige student uit Coevorden vond het niet erg dat ze tweede was geworden. ,,De ervaring die ik heb opgedaan is veel belangrijker. Ik weet nu hoe het is om onder tijdsdruk te werken.”

Haar begeleidend docent Inge Wijnand feliciteerde haar. ,,Alisha pakte de kapperstechnieken snel op en had in leerjaar 1 al een hoog niveau. De begeleiding vanuit leerbedrijf Twins Hair & Beauty uit Dalen heeft haar nog beter gemaakt. Voor het NK heeft ze extra trainingen en cursussen gevolgd en echt keihard gewerkt. Deze zilveren plak heeft ze dan ook dik verdiend.”

De begeleidend docent kwam dan ook niet met lege handen. ,,Parfum van Thierry Mugler, het thema van de finalewedstrijd.”

Meerdere studenten van Drenthe College hadden zich via kwalificatiewedstrijden door het hele land voor het NK geplaatst.

Nieuws

menu