Karakteristiek hoekpand in centrum Emmen opgeknapt en luifel weg. 'Gebouw verdient het'

Opnieuw wordt een karakteristiek gebouw in het oude centrum van Emmen onder handen genomen. Dit keer is het de beurt aan het hoekpand Hoofdstraat/Stationsstraat, dat ooit in gebruik was als herenpension. De bedoeling is om het onderkomen zoveel mogelijk in oude luister te herstellen.

Dick Scholten (links) van Dick's Broodjeshuis en vastgoedman Roderick van Nie voor het in 1907 gebouwde karakteristieke hoekpand op de hoek Hoofdstraat/Stationsstraat in Emmen.

Dick Scholten (links) van Dick's Broodjeshuis en vastgoedman Roderick van Nie voor het in 1907 gebouwde karakteristieke hoekpand op de hoek Hoofdstraat/Stationsstraat in Emmen. Foto: Gerrit Boer

Het pand van schipper Jakobs. Zo noemen kenners van de plaatselijke historie het gebouw op de hoek Hoofdstraat/Stationsstraat in Emmen. Maar zeg je ‘het pand van Dick’s Broodjeshuis’, dat weten veel meer mensen waar je over praat. Niet zo vreemd, op een deel van de begane grond verkoopt Dick Scholten (56) al bijna 28 jaar verse belegde broodjes, frisdrank en ijs.