Karla uit Emmen wacht op een donorhart: 'Maar als er een donor komt, is er tijdens 'code zwart' nog wel een IC-bed voor mij?'

Karla ten Napel (67) uit Emmen wacht op een nieuw hart wegens een afwijking, maar wat als een donor zich meldt als er geen IC-bed voor haar vrij is? „De kans is groot dat het dan klaar is.”

Karla ten Napel uit Emmen zit te wachten op een harttransplantatie, maar is bang dat ze niet op de IC terecht kan door 'code zwart'.

Karla ten Napel uit Emmen zit te wachten op een harttransplantatie, maar is bang dat ze niet op de IC terecht kan door 'code zwart'. Foto: Marcel Jurian de Jong

Haar tas staat altijd klaar, de smartphone neemt ze mee naar het toilet en Karla ten Napel (67) zorgt dat ze altijd op een uurtje afstand van het UMC Groningen blijft. Het leven van de vrouw uit Emmen is fragiel door haar hartafwijking. In twee weken tijd kan ze hard achteruit gaan en is de dood nabij, aan de andere kant kan elk moment het verlossende telefoontje voor een donorhart binnenkomen.

Nieuws

menu