Kavelkorting in Eelde slaat goed aan

Foto: Archief DvhN

Een actie om in Eelde grote kavels met 20.000 euro korting te verkopen, heeft al geleid tot drie opties, meldt de gemeente Tynaarlo.

De kavels hebben een oppervlakte van 950 vierkante meter en maken deel uit van het plan Groote Veen. In dit gebied tussen natuurgebied De Vosbergen en de dorpskern komen zo'n tweehonderd woningen. Terwijl de verkoop van de kleinere kavels in het gebied de afgelopen jaren best goed verliep, bleef Tynaarlo met de acht grote kavels zitten. In de wijk komt ook een multifunctioneel activiteitencentrum met onder meer een sporthal en een school.

Begin deze maand ging de gemeente over tot een opmerkelijke kortingsactie. Wie nog dit jaar de acte bij de notaris laat passeren, komt in aanmerking voor de korting.

Volgens wethouder Nina Hofstra (VVD) gaf deze geste waarschijnlijk net het zetje dat nodig was om ook de verkoop van de dure, grote kavels op gang te brengen. ,,Ook de komst van het multifunctioneel activiteitencentrum is een stimulans.''

Vandaag sluit ook de inschrijving voor acht kleine kavels en moet blijken of er geloot moet worden. Mochten er geen gegadigden zijn voor bepaalde kavels, dan gaan ze in de vrije verkoop.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu