Ken je Janine en Ronald nog van Ik Vertrek? Een B&B in coronatijd openen viel hen niet mee, maar ze hebben grootse toekomstplannen

Ronald Jongema (53) en Janine Bosman (50) uit Zuidlaren vertrokken eind 2019 naar Frankrijk om te starten met een chambres d’hôtes (Franse benaming voor bed & breakfast). Televisieprogramma Ik Vertrek volgde hun avontuur. Zaterdag zijn ze weer op televisie voor een uitwisseling met een andere B&B in Frankrijk.

Ronald Jongema (53) en Janine Bosman (50) uit Zuidlaren in hun chambres d’hôtes in Bleurville, Frankrijk.

Ronald Jongema (53) en Janine Bosman (50) uit Zuidlaren in hun chambres d’hôtes in Bleurville, Frankrijk.

Het heeft Ronald en Janine niet altijd meegezeten. Toen het stel hun logement in het Franse dorpje Bleurville in de Vogezen op 1 maart 2020 opengooide, konden ze vanwege de wereldwijde coronacrisis geen gasten ontvangen. Het stel moest naar de voedselbank en ging bijbeunen op een lokale boerderij.

Daarover later meer. Eerst even terug naar 2019. Ronald en Janine hebben net hun B&B gekocht. Zoals je bij Ik Vertrek mag verwachten loopt niet alles soepel. Het Franse huis – aangeschaft voor een zacht prijsje - kent veel achterstallig onderhoud. Een deel van de bovenverdieping blijkt levensgevaarlijk door een doorgerotte vloer, de kelder is altijd nat, het dak lekt op sommige plaatsen en her en der is houtwerk verrot. Ook de nooit geleegde septic tank, bezorgt Ronald een vies klusje. „Als ik scherper was geweest, had ik voor de aankoop wel meer dingen kunnen zien”, geeft Ronald toe. Toch is hij nog altijd boos op de verkoper die allerlei gebreken verzweeg.

Geflopte opening

Nieuws

menu