Kenniscafé Emmen blijft dicht tot januari en moet op zoek naar een nieuwe locatie: 'Ik had al een slecht voorgevoel'

Sonja van Beveren (rechts) naast Ben Feringa. Foto: Roel Grit

Het Kenniscafé Emmen ziet als gevolg van de corona-maatregelen geen kans meer om dit jaar nog bijeenkomsten te houden.

,,Met een maximum van 30 bezoekers in binnenruimtes kunnen wij in de huidige opzet niet uit de voeten”, zegt voorzitter Sonja van Beveren. Zo sneuvelt onder meer de avond met meteoroloog Peter Kuipers Munneke.

Wat dacht je toen je de mededelingen van premier Rutte hoorde?

,,Ja, dat was balen natuurlijk. Wij hadden de eerste drie avonden van nieuwe seizoen al helemaal rond. Met Peter Kuipers Munneke hadden wij een topper gevonden om het seizoen te openen. Wij hadden een nieuwe locatie geregeld en het aantal bezoekers beperkt tot 80. Maar ik moet zeggen dat ik al een slecht voorgevoel had.”

Hoe gaat het nu verder?

,,De eerste drie avonden van dit seizoen zijn verplaatst naar het seizoen 2021/2022. De verkochte tickets blijven gewoon geldig. Als het even kan maken wij vanaf januari de tweede helft van het komende seizoen gewoon af. De beslissing daarover valt begin december”.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor de toekomst?

,,Op korte termijn is dat de uitgestelde start in januari. Daarvoor zullen wij een nieuwe locatie moeten vinden. In de huidige omstandigheden kan het niet bij NHL Stenden, ons vaste adres. Op wat langere termijn is de uitdaging het binnenhalen van nieuwe sponsoren, nu de contracten met twee vaste sponsoren dit seizoen aflopen.

Hoe kijk je terug op je voorzitterschap?

,,Leidinggeven aan een vrijwilligersorganisatie was voor mij nieuw, maar ik heb het als heel verrijkend ervaren. De allermooiste ervaring vond ik de voorbereiding van de avond met Nobelprijswinnaar Ben Feringa.

Gaat het Kenniscafé volgend jaar desalniettemin het tienjarig bestaan vieren?

,,Ja, er wordt al heftig gebrainstormd over een feestelijke opening van het seizoen. We hebben sowieso al Evert ten Napel en zijn dochter Carrie gestrikt”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu