Kerkhoflaan bij Emmer centrum: fietser de baas, rood asfalt, verhoging in het midden. Zuiderstraat eenrichtingsverkeer voor auto's

Fietsers krijgen het voor het zeggen op de Kerkhoflaan bij het Emmer centrum. De weg wordt een fietsstraat met geheel rood asfalt en een verhoging in het midden over de gehele lengte van de weg tussen het spoor en de kruising met de Wilhelminastraat.

Belangstellenden voor de plannen die de gemeente Emmen heeft met de Kerkhoflaan en omgeving. In het Bruggebouw was woensdag een inloopbijeenkomst.

Belangstellenden voor de plannen die de gemeente Emmen heeft met de Kerkhoflaan en omgeving. In het Bruggebouw was woensdag een inloopbijeenkomst. Foto: DvhN

Ook wordt de Kerkhoflaan een stuk smaller gemaakt. Automobilisten mogen er gebruik van blijven maken, maar harder rijden dan dertig kilometer per uur is straks uit den boze. De hoop van de gemeente is dat het gros van het autoverkeer dat nu nog via de Kerkhoflaan van en naar het centrum rijdt na de aanpassingen kiest voor de Van Schaikweg en de Dordsestraat. Dit zijn vierbaanswegen zonder fietsers.

Veel fietsers en riool nodig aan vervanging toe

Nieuws

menu