Kersverse patissier Serena (22) uit Hoogeveen is zeven dagen per week bezig met chocola en suiker: 'Onvoorstelbaar dat ik op het WK in actie mag komen'

Serena (22) uit Hoogeveen kan de beste leerling patissier ter wereld worden: 'Ik had niet eens verwacht dat ik het NK zou winnen'

Patissier Serena van Breukelen (22) uit Hoogeveen is zeven dagen per week bezig met haar werk, het maken van de mooiste kunstwerken van suiker, chocola en andere lekkernijen. Komende week kan ze wereldkampioen worden in Zwitserland.

Zelf heeft Serena het liever over haar hobby. „Ik werk vier dagen per week, de andere drie dagen ben ik aan het oefenen voor de WorldSkills competitie”, vertelt de patissier op haar werk bij Chocoladebezorgd in Hoogeveen.

Een paar maanden geleden ronde de Hoogeveense haar opleiding aan het ROC van Twente af. Het wereldkampioenschap is bedoeld voor patissiers die net klaar zijn met hun opleiding. Aan de WorldSkills competitie in Zwitserland doen deelnemers uit 15 landen mee. De WorldSkills wedstrijd in Luzern is een alternatief voor het WK dat in augustus zou plaatsvinden in Shanghai, maar niet doorging vanwege corona.