Keuzegids HBO: NHL Stenden Emmen heeft zeven Topopleidingen

NHL Stenden in Emmen. Foto: NHL Stenden

NHL Stenden Hogeschool in Emmen heeft zeven Topopleidingen. Dat staat in de Keuzegids HBO 2021 die vandaag verschijnt.

In totaal ontvangen 20 opleidingen van de hogeschool (in Leeuwarden, Emmen en Assen, alsmede op Terschelling) het kwaliteitszegel Topopleiding. Dat is één meer ten opzichte van vorig jaar.

De hogeschool behaalde de afgelopen twee jaar al een gedeelde derde plaats in de categorie ‘beste grote hogescholen’ en prijkt dit jaar opnieuw op de derde plek.

Welke Topopleidingen heeft Emmen?

De bachelors Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Finance en Control, Leraar Basisonderwijs, International Business en de associate degrees Hotel Management (Hogere Hotelschool) en Commerciële Economie. Dat zijn dezelfde als vorig jaar.

De Keuzegids bepaalt de resultaten op basis van onder andere studenttevredenheid en hoeveel studenten een studie succesvol afronden en is gemaakt door een onafhankelijke redactie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie Leiden.

NHL Stenden Hogeschool is in 2018 ontstaan uit een fusie tussen NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool. De nieuwe hogeschool heeft ruim 24.000 studenten, 2200 medewerkers en heeft 12 vestigingen in binnen- én buitenland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu