Kids gaan los op de tennisbaan in Dwingeloo. En ze zijn zo blij als kalveren in de wei

Met het enthousiasme van kalveren, die voor het eerst de wei in mogen, leefde een groep kinderen zich woensdagmiddag uit op de gloednieuwe tennisbanen in Dwingeloo.

Tennisleraar Danny Kleijn en zijn dochter Annemart hadden er hun handen (voorzien van handschoenen) vol aan. ,,Hoho jongens, voordat jullie de baan op gaan, eerst je handen en het handvat van je racket desinfecteren. En houd afstand. Ja, ook niet te dicht bij ons komen.’’

 

Het mag weer: de eerste lichte versoepeling van de coronamaatregelen maakt dat kinderen weer samen kunnen sporten bij hun club. Tennisvereniging Westrup in Dwingeloo springt er zonder aarzelen op in. De club tuigt direct een les op. Niet alleen voor de eigen jeugdleden, maar voor alle kinderen die graag iets willen doen. (Of wier ouders het wel prettig vinden dat ze een uurtje naar buiten gaan...)

Je ziet pa denken: een uurtje voor mezelf, heerlijk!

De oproep blijkt niet aan dovemansoren gericht. Vooraf wordt gehoopt op tien kinderen in de leeftijd tot en met twaalf jaar. Het worden er zestien. Gevolgd door nog eens een groep tot achttien jaar. ,,Ik haal je zo weer op’’, roept een vader zijn dochter na. Je ziet hem denken: een uurtje voor mezelf, heerlijk.

Zonder dat ze er erg in hebben, beleven de kinderen deze middag een heuse primeur. Ze zijn de eersten die tennissen op de deze winter volledig gerenoveerde banen van TV Westrup. ,,Ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers’’, grapt spelend bestuurslid Leo van Zijl.

,,Maar meneer, ik heb nog nooit getennist.’’ Trainer Kleijn: ,,Geeft niks jongen, komt helemaal goed.’’ Als iedereen een passend racket heeft, verzorgt dochter Annemart (nummer 80 op de ranglijst in het Nederlandse vrouwentennis) de warming-up en gaat aan de slag met de jeugdleden die al vaker een balletje hebben geslagen. Vader Danny ontfermt zich over de jongste en minst ervaren kinderen.

Het lijkt wat chaotisch met kinderen boordevol energie, maar in de les zit een duidelijke opbouw: hoe houd je je racket vast, balletje hooghouden, balletje retourneren en uiteindelijk tegenover elkaar het balletje over het net slaan. Zo lang mogelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu