Kinderboerderij van verongelukte dierenvriend Isabelle (8) uit Schoonebeek komt er. Moeder Hellen: 'Er gaat een droom in vervulling'

Natuur en dieren. Dat vond de 8-jarige Isabelle Klingenberg uit Schoonebeek belangrijk. Donderdag onthult haar moeder Hellen de naam van een nog te bouwen kinderboerderij. Het is dan precies twee jaar geleden dat Isabelle verongelukte.

Isabelle Klingenberg, het meisje dat in 2021 om het leven kwam bij een ongeluk op de Europaweg tussen Schoonebeek en Coevorden.

Isabelle Klingenberg, het meisje dat in 2021 om het leven kwam bij een ongeluk op de Europaweg tussen Schoonebeek en Coevorden. Foto: Collectie familie Klingenberg

Een dag met een dubbel gevoel. Dat wordt het donderdag voor het echtpaar Toby en Hellen Klingenberg en hun dochter Ellenoor. Achter het parkeerterrein van het NAM-gebouw De Boo in Schoonebeek wordt dan symbolisch een begin gemaakt met de bouw van een kinderboerderij. Een initiatief van de stichting Isabelle, die het echtpaar Klingenberg oprichtte nadat hun dochter verongelukte op de Europaweg tussen Schoonebeek en Coevorden. Het meisje stak lopend deze 80-kilometerweg over en werd geschept door een auto. Ook een vriendinnetje dat overstak, overleefde het niet.

Steun en liefde

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's