Kinderen Kiel-Windeweer redden school Zuidlaarderveen

De ouders van de kinderen van de J. Albrondaschool in Kiel-Windeweer en De Schuthoek in Zuidlaarderveen willen bouwen aan een gezamenlijke dorpsschool.

Dat is de uitkomst van een bijeenkomst gisteravond, waarbij de ouders in gesprek gingen over een mogelijke samenwerking.

Waarom? 

Beide scholen dreigden te moeten sluiten, omdat er te weinig kinderen op de scholen zouden zitten. De Medezeggenschapsraad (mr) van zowel de school in Zuidlaarderveen als de school in Kiel-Windeweer tekenden bezwaar aan bij de landelijke geschillencommissie.

Deze commissie besloot vorige week dat de school in Zuidlaarderveen tóch open mag blijven, terwijl de school in Kiel-Windeweer te horen kreeg dat ze toch écht moeten sluiten.

Kansen 

Balen voor de school in het Groningse buurdorp. Tegelijkertijd bood het kansen voor de school in Zuidlaarderveen. Met een leerlingaantal van 17 moeten zij namelijk alsnog kinderen werven om open te blijven.

Als er een aantal kinderen van de school in Kiel-Windeweer naar Zuidlaarderveen verhuizen, is het probleem voor hen opgelost.

Nieuwe naam

De ouders spraken dinsdagavond over de kansen die zich nu aandienen.

De ouders van de kinderen in Zuidlaarderveen hebben aangegeven dat hun kinderen op de school in Zuidlaarderveen blijven, ondanks dat zij - in afwachting van de uitspraak van de geschillencommissie - op zoek waren gegaan naar een andere school.

Ook de ouders van de kinderen uit Kiel-Windeweer gaven aan te willen samenwerken. Dat zou onder een nieuwe naam moeten, besloten ze.

Proefdraaien

De kinderen van de J. Albrondaschool mogen vrijdag proefdraaien op De Schuthoek. „Er zullen die dag inschrijfformulieren worden uitgedeeld”, vertelt Alexandra Tuin, woordvoerster namens de ouders in Zuidlaarderveen. 

„Volgende week zal duidelijk worden hoeveel ouders hun kind daadwerkelijk inschrijven. En ook leerkrachten moeten nog aangeven of ze op deze school willen blijven werken. Maar dat een samenwerking doorgaat, dat durven we wel te stellen.”

Bestuurder Susanne de Wit van Stichting Baasis - die de school in eerste instantie wilde sluiten - gaf maandagavond al aan de schouders eronder te willen zetten.

Nieuws

Meest gelezen

menu