Kinderen brengen herfstvakantie door met hun gedetineerde vader tijdens het Herfstkamp in Veenhuizen

PI Veenhuizen, locatie Norgerhaven. Foto: Rens Hooyenga

Ook voor kinderen van gedetineerden is een gevangenisstraf vaak zwaar. Tijdens het Herfstkamp van vereniging Exodus kunnen zij drie dagen lang vakantie vieren met hun vader.

Volgens Exodus, een vereniging voor (ex-)gedetineerden, zijn er in Nederland zo’n 25.000 kinderen met een ouder in detentie. Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een kind, die vaak gepaard gaat met gevoelens van schaamte en verdriet. Om deze kinderen meer tijd te laten doorbrengen met hun vader, wordt voor het eerst een Herfstkamp georganiseerd in de penitentiaire inrichting Veenhuizen.

Positieve invloed

Tijdens het kamp wordt er gesport en gespeeld, en is er voor kinderen een mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. Volgens Exodus is het voor hen fijn om te zien dat er anderen zijn die hetzelfde meemaken. Ook op de vaders heeft het Herfstkamp, dat eerder in de gevangenis in Vught werd georganiseerd, een positieve invloed. Uit onderzoek blijkt dat initiatieven als deze helpen bij de terugkeer van gedetineerden in de samenleving.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu